Siirry sisältöön

Yritys

Japrotek Oy Ab

Liiketoiminta

Pietarsaaressa toimiva Japrotek Oy Ab kehittää asiakkaidensa tuotantoprosesseja suunnittelemalla ja valmistamalla paineastioita, kolonneja, reaktoreita ja lämmönvaihtimia sekä suuria säiliöitä prosessiteollisuudelle. Yhtiö tarjoaa asiakkailleen kokonaispalvelua, johon sisältyy tuotteiden suunnittelu, tuotekehitys, valmistus, asennus sekä käynnistys-, huolto- ja varaosapalvelut.

Tuotteet ja palvelut

Japrotek Oy Ab on paineastia- ja säiliöteknologian asiantuntija, joka on erikoistunut reaktoreiden, paineastioiden, lämmönvaihtimien, kolonnien ja suurten säiliöiden toimituksiin.

Yhtiön erikoisaloja ovat vaativien konstruktioiden sekä erikoismateriaalien kuten titaanin, nikkeliseosten sekä ruostumattomien ja haponkestävien terästen suunnittelu- ja valmistusosaaminen.

Erityisosaamista edustavat mm. erikoismateriaalista valmistetut laitteet, kuten titaanista, titaani-compoundista ja nikkeliseoksista valmistettavat paineistetut reaktorit.

Asiakkaat ja markkina-alueet

Japrotekin asiakkaina on globaalisti toimivia, maailman johtavia puunjalostus-, kemian-, energia-, kaivos- ja metallurgisen teollisuuden yrityksiä.

Laatu ja tuotekehitys

Japrotekin liiketoiminnan perustana ovat asiakkaiden ydinprosessien perusteellinen tuntemus ja innovatiiviset, lisäarvoa tuottavat järjestelmä-, kone- ja laiteratkaisut. Yhtiö kehittää tuotteitaan ja palvelujaan tiiviissä yhteistyössä asiakkaiden kanssa ja panostaa nopeaan ja joustavaan toimintaan.

Historia

Japrotek Oy Ab:n toiminnan juuret ulottuvat vuoteen 1949, jolloin Oy JA-RO Ab:n toiminta käynnistyi Pietarsaaressa. Ensimmäiset prosessiteollisuuden paineastiat yhtiö toimitti vuonna 1959 ja ensimmäisen suuren prosessilaitteen, typpihappokolonnin, Kemiran Siilinjärven tehtaalle vuonna 1972. Seuraavana vuonna yhtiölle valmistui Pietarsaareen raskaiden ja suurten prosessilaitteiden valmistukseen tarkoitettu konepaja.

Japrotek Oy Ab perustettiin vuonna 1988. Yhtiö toimi osana Vaahto konsernia vuodet 1988–2015 ja tämän jälkeen osana Uutechnic konsernia vuodet 2015–2018.

1.10.2018 yhtiön toimiva johto osti osake-enemmistön, ja Japrotek Oy Ab on siitä lähtien toiminut omana itsenäisenä, yrittäjävetoisena yhtiönä.

Sertifikaatit

ISO 3834-2:2005
ISO 9001:2015
ISO 14001:2015
ISO 45001:2018

OHSAS 18001:2007